PB Technik spotka się z przyjaciółmi

| Gospodarka

W dniach 13-14 czerwca bieżącego roku PB Technik organizuje w Warszawie kolejną edycję seminarium "PB Technik Meets Friends", na którym prezentowane są najnowsze urządzenia i technologie stosowane w produkcji elektroniki, razem z wykładami i prezentacjami. Tym razem tematem przewodnim spotkania będzie automatyzacja montażu ręcznego.

PB Technik spotka się z przyjaciółmi

W czasie Seminarium będzie okazja do wysłuchania prelekcji, obejrzenia maszyn, rozmowy z przedstawicielami naszych Dostawców, wymianą doświadczeń oraz otwartej dyskusji.

Dzień pierwszy

09:00 – 10:00 - Rejestracja Gości
10:00 – 10:15 - 15 min. - Powitanie
10:15 – 10:30 - 15 min. - PBT: Oferta szkoleń PB Technik
10:30 – 11:00 - 30 min. - JUKI: Automatyzacja montażu THT JM-20
11:00 – 11:30 - 30 min. - ROBOTAS: Inteligentne stoły montażowe czyli prosty, szybki i eliminujący błędy system do montażu THT
11:30 – 11:45 - 15 min. - ROBOTAS: Case Study SCANFIL
11:45 – 12:15 - 30 min. - ERSA: Nowoczesne techniki lutowania selektywnego w produkcji High Mix Low Volume
12:15 – 12:30 - 15 min. - Przerwa kawowa
12:30 – 13:30 - 60 min. - Prezentacja maszyn i urządzeń
13:30 – 14:30 - 60 min. - Obiad
14:30 – 15:00 - 30 min. - JUKI: Innowacyjne rozwiązania w automacie RS-1
15:00 – 15:30 - 30 min. - OPTICA CONTROL: Technologia X-ray w liczeniu komponentów
15:30 – 16:00 - 30 min. - SEICA: FireFly NEXT – technologia lutowania laserem
16:00 – 16:15 - 15 min. - Przerwa kawowa
16:15 – 18:15 - 120 min. Prezentacja maszyn i urządzeń
19:00 – 23:00 - Kolacja

Dzień drugi

09:00 – 09:30 - 30 min. - ESSEGI: Automatyczne szafy do przechowywania komponentów
09:30 – 10:00 - 30 min. - ASYS: Ewolucja technologii depanelingu płytek
10:00 – 10:30 - 30 min. - ERSA: Drukowanie i inspekcja 3D pasty w drukarkach ERSA
10:30 – 10:45 - 15 min. - Przerwa kawowa
10:45 – 11:15 - 30 min. - SEICA: Flying Probe Pilot V8 - Kompletne rozwiązanie dla testów elektrycznych oraz funkcjonalnych
11:15 – 11:45 - 30 min. - MEK: Najnowsze rozwiązania techniczne w procesie automatycznej inspekcji optycznej
11:45 – 12:15 - 30 min. - TOTECH: Przechowywanie komponentów wrażliwych na wilgoć
12:15 – 12:45 - 30 min. - ERSA: Przegląd urządzeń Rework do napraw płytek
12:45 – 13:15 - 30 min. - ZESTRON: Akademia Zestrona – pla

Koszt: Udział w Seminarium jest bezpłatny. Uczestnicy pokrywają koszt dojazdu i noclegu.