wersja mobilna

Biznes

Gregg Lowe obejmuje stanowisko CEO firmy Cree

środa, 27 września 2017 07:53

Firma Cree ogłosiła wybór Gregga Lowe'a na stanowisko prezesa i dyrektora generalnego. Nowy prezes obejmie stanowisko 27 września, czyli dzisiaj. Gregg Lowe będzie następcą Chucka Swobody, zgodnie z planem ogłoszonym w maju. Chuck Swoboda pozostanie w zarządzie do dnia dorocznego zgromadzenia akcjonariuszy, które odbędzie się 24 października. Gregg Lowe od roku 2012 do 2015 pełnił funkcję prezesa i dyrektora generalnego Freescale Semiconductor. Wcześniej przez 28 lat był związany z firmą Texas Instruments, gdzie ostatecznie pełnił obowiązki starszego wiceprezesa i szefa biznesu analogowego.

Gregg Lowe jest absolwentem Wydziału Elektrotechniki Rose-Hulman Institute of Technology - uzyskał stopień Bachelor of Science. Studiował również na Stanford University. Jest laureatem nagrody Rose-Hulman Institute of Technology Career Achievement Award przyznanej za osiągnięcia w branży półprzewodnikowej. W roku 2014 instytut ten przyznał mu również tytuł doktora honoris causa.

źródło: Cree

World News 24h

sobota, 23 czerwca 2018 11:59

China's AI sector has witnessed a new round of fundraising campaigns, with a flurry of investment deals completed over the past few weeks to make AI unicorns there stronger, according to industry sources. The latest funding deal, completed on June 20, was closed by AI chipmaker Cambricon Technologies. In its series B funding round, the company raised millions of US dollars from investors including state-backed venture capital funds such as China State-Owned Capital Venture Investment Fund, SDIC Venture Capital and China Reform Fund, as well as companies like Alibaba Group, Lenovo and Incubator Group.

więcej na: www.digitimes.com